Slanje obrasca TZ2 nadležnoj Poreznoj upravi

Obzirom na zakonsku obavezu slanja obrasca TZ2 Poreznoj upravi, šaljemo Vam obavijest o nastalim promjenama.

Ova se obavijest odnosi samo na iznajmljivače koji do sada nisu predali Obrazac TZ2 u Poreznu upravu. Iz Porezne uprave su nas obavijestili da će sve iznajmljivače koji su već predali Obrazac TZ2, ukoliko bude trebalo, naknadno direktno kontaktirati.

Naime, Porezna uprava je  5.1.20201. godine na svoje stranice postavila obavijest prema kojoj se Obrazac TZ2 ne podnosi za prethodnu, već za tekuću godinu, što bi značilo da se obrazac koji se sada treba dostaviti Poreznoj upravi do 15.1.2021. odnosi na 2021. godinu, a ne na 2020. godinu.

S obzirom da takva uputa nije u skladu sa Zakonom o članarinama turističkim zajednicama (članak 13., stavka 4.) niti prethodnim uputama koje smo dobivali od strane Ministarstva turizma i sporta, tražili smo od Ministarstva da nam pojasne kako postupiti u ovoj situaciji te Vam u prilogu dostavljamo danas zaprimljeni dopis Ministarstva turizma i sporta koji potvrđuje stav Porezne uprave.

Budući da od jučer, Porezna uprava više ne zaprima Obrasce u kojima je navedeno da se odnosi na 2020. godinu, obavještavamo sve koji još nisu predali Obrazac, da ga ispune na slijedeći način:

-          Navesti da se odnosi za razdoblje od 1.1. do 31.12.2021.

-          Upisati ukupan broj osnovnih kreveta i navesti iznos od 45,00 kuna po osnovnom krevetu.

-          Ako imate pomoćne krevete, upisati njihov broj i navesti iznos od 22,50 kuna po krevetu.

-          Pod način plaćanja zaokružiti hoćete li platiti jednokratno do 31.7., ili u 3 rate (31.7.,31.8. i 30.9.)

-          U zadnjoj rubrici navedite ukupan primitak iz evidencije prometa za 2020. godinu.

 

Preuzmite Obrazac TZ

Primjer ispunjenog obrasca TZ2

vrh stranice