Gastronomija

Krčku gastronomiju odlikuje jednostavnost i oduševljavajuće bogatstvo okusa. Uz domaće maslinovo ulje i vinski ocat, u pripremi otočnih jela uglavnom prevladavaju začini i dodaci koji se mogu naći na otoku, kao lovorov list, ružmarin, češnjak, mladi luk, sol, peršin, rajčica, maslina, mrkve… Posebno mjesto na jelovnicima ima mala plava riba, šparoge, domaći ovčji sir i krčka janjetina.
Svježa riba, škampi, i drugi rakovi i školjke i danas su nezamjenjivi u domaćoj kuhinji otočana, kao i mnoge vrste priloga od povrća. Blagdanski objed gotovo uvijek će uključiti i jela od domaćeg tijesta (šurlice, makaruni, njoki) s različitim umacima. Posebno je cijenjena krčka janjetina, domaći ovčji sir i pršut uz autohtonu krčku Žlahtinu.

Restoran Rivica, Njivice

Restoran Rivica iza sebe ima 86 godina rada pripreme maštovitih jela i namirnica iz mora i kraja na novi, svježi i originalan način. Priča je to o obiteljskoj posvećenosti ugostiteljskom i restoraterskom poslu i mijenama koje nosi svaka generacija, svako vrijeme a koje se zrcale na tanjuru i u čaši. 

 

 

Restoran Passage, Njivice

Uživajte u slasnim jelima i jedinstvenom ambijentu na terasi uz more tijekom vrućih dana. U ponudi su raznovrsna jela s roštilja, morska jela, pizze, pašte...

 

 

Restoran Oliva, Njivice

Restoran koji fascinira slasnim obrocima i pored toga vam nudi udoban interijer. U ponudi imaju mediteranska jela, jela sa roštilja, pizze, pašte i razne slastice.
vrh stranice