Gastronomija

Krčku gastronomiju odlikuje jednostavnost i oduševljavajuće bogatstvo okusa. Uz domaće maslinovo ulje i vinski ocat, u pripremi otočnih jela uglavnom prevladavaju začini i dodaci koji se mogu naći na otoku, kao lovorov list, ružmarin, češnjak, mladi luk, sol, peršin, rajčica, maslina, mrkve… Posebno mjesto na jelovnicima ima mala plava riba, šparoge, domaći ovčji sir i krčka janjetina.
Svježa riba, škampi, i drugi rakovi i školjke i danas su nezamjenjivi u domaćoj kuhinji otočana, kao i mnoge vrste priloga od povrća. Blagdanski objed gotovo uvijek će uključiti i jela od domaćeg tijesta (šurlice, makaruni, njoki) s različitim umacima. Posebno je cijenjena krčka janjetina, domaći ovčji sir i pršut uz autohtonu krčku Žlahtinu.

Restoran Rivica, Njivice

Restoran Rivica iza sebe ima 86 godina rada pripreme maštovitih jela i namirnica iz mora i kraja na novi, svježi i originalan način. Priča je to o obiteljskoj posvećenosti ugostiteljskom i restoraterskom poslu i mijenama koje nosi svaka generacija, svako vrijeme a koje se zrcale na tanjuru i u čaši. 

 

 

Restoran Maris, Omišalj

Restoran Maris je gastronomska oaza u mirnom i opuštenom okruženju smještena u centru kampa Omišalj. Idealno je mjesto za provesti vruće ljetne dane ili ugodne romantične večeri uz ukusnu hranu i osvježavajuća pića.

 

 

Grill Bourbon, Njivice

Restoran Bourbon Grill & Steak House s prekrasnim pogledom na more nudi raznovrsna mesna jela, jela s roštilja, svježu ribu, pizzu a ono čime se domaćini najviše ponose su  odležani steakovi black angusa s hrvatskih pašnjaka te domaći simental junice.


Konoba Ulikva, Omišalj

Obiteljska konoba Ulikva mjesto je koje se odlikuje velikim brojem tradicionalnih jela ovog dijela Hrvatske, a poseban naglask je na ribljim specijalitetima. Bogato uređen ambijent na divnoj lokaciji u srcu mjesta Omišalj. 

 

vrh stranice