Kako do nas?

Zahvaljujući dobrom položaju otoka Krka, na sam otok se može doći raznim prijevoznim sredstvima, od automobila pa sve do zrakoplova. Krk je s kopnom je povezan mostom te je tako izuzetno lako i brzo dostupan iz glavnih prometnih pravaca preko Rijeke i Zagreba ili pak s juga.

Ako u Omišalj dolazite automobilom, korisno je znati da se vikendom znaju javljati gužve zbog povećanog prometa. Zato je dobro planirati povratak prateći stanje na cestama na stranicama HAK-a. Ukoliko ipak birate doći autobusom, otok Krk je jako dobro povezan autobusnim linijama sa Rijekom, a ona je čvorište za transfer iz drugih pravaca iz ostataka Hrvatske te susjedne zemlje poput Italije, Slovenije, Njemačke i BiH.

Osim automobilom i autobusom, na otok Krk je moguće doći i zrakoplovom. Osim mosta koji povezuje Krk s kopnom, to je druga velika prometna prednost za sve goste koji su odlučili svoj odmor provesti na Krku. Zračna luka Rijeka smještena je oko 1 km istočno od Omišlja i oko 25 km od centra Rijeke. Pored međunarodnih letova, zračna luka Rijeka povezana je i s hrvatskim gradovima u domaćem zračnom prometu.

I zadnje moguće prijevozno sredstvo do samog otoka je vožnja brodom. Trajektna luka Valbiska na otoku Krku, koja povezuje otok pristaništem Merag na otoku Cresu te Loparom na otoku Rabu, nalazi se na 20 minuta vožnje automobilom iz Omišlja.

 

 

Sveukupno, na području Općine Omišalj postoji devet parking zona čija se naplata vrši od 1. lipnja do 15. rujna. Mještanima sa stalnim prebivalištem, pravnim osobama te vlasnicima nekretnine na području  Općine, omogućena je prodaja povlaštenih parkirnih karata za razdoblje naplate.

Ako vam je potreban taksi, njihova stajališta se nalaze u centru Omišlja, na kružnom toku i u Njivicama, na Ribarskoj obali (ispred zgrade TZO Omišalj).

Osim automobilom, kretanje po Omišlju i Njivicama moguće je rentanjem bicikla ili skutera.

Infromacije o uslugama parkinga, rentanju vozila, servisnih informacija i medicinskih usluga te smještaja u Omišlju i Njivicama potražite na navedenim linkovima.

 

 


vrh stranice