Digitalni nomadi

S početkom 2021. godine stupio je na snagu novi Zakon o strancima prema kojem se „digitalnim nomadima“ može odobriti privremeni boravak u trajanju do godine dana.

Digitalni nomad je poduzetnik ili zaposlenik koji gotovo isključivo rabi digitalne tehnologije za obavljanje svog posla. Istodobno je neovisan i vodi život na više mjesta. Digitalni nomadi obično rade na putu i uglavnom gdje postoji pristup internetu. U pravilu bave se zanimanjima koja zahvaljujući internetu mogu obavljati neovisno o mjestu rada.

Zanimanja digitalnih nomada vrlo su raznolika.

Omišalj i Njivice dvije su destinacije koje skupa čine jednu cjelinu s ponudom za svaki tip odmora koji priželjkujete. Bilo da želite uživati u miru, tišini i netaknutoj prirodi ili vas zanima aktivni, adrenalinom prožet odmor na moru i kopnu. Svakako, destinacije nude ono najbitnije – neotkrivene ljepote malog mediteranskog mjesta!

U Njivicama otkrijte male uvale i plaže, rezervirajte izlet na otok Cres ili Rab, uživajte u šetnjama rivom u Njivicama i nestvarno lijepim zalaskom sunca. Omišalj će vas očarati svojom poviješću i arheološkim parkom Mirine te  dugačke i ne zahtjevne pješačke i biciklističke staze koje su vam dostupne najmom električnih bicikla i punionicama za iste u obadva mjesta.

Hotel Miramare smješten je u samom centru Njivicam, tik uz more. Hotel je obiteljski vođen što mu daje jednu ugodnu i prijateljsku atmosferu. Nastao na 40 godina dugoj tradiciji ugostiteljstva, nastavlja se razvijati iz dana u dan. Otvoren je tijekom cijele godine a s njegovih se terasa pruža prekrasan pogled na Kvarner, Rijeku i Opatiju te ga dijeli samo 10 km od zračne luke Rijeka na otoku Krku.

 Aminess Gaia Green Villas ponosi se jedinstvenošću koncepta koja je razvijena upravo radi postizanja maksimalne kvalitete smještaja, spojene sa prirodnim elementima koji ne postoje nigdje drugdje. Posebnost vila odlikuje se u oblikovanju funkcijski različitih sadržaja kućica – prostora za boravak i prostora za spavanje, koji imaju sasvim suprotan karakter. Privatni prostor je introvertiran, rezerviran za odmor i odvojenost, uz prozore i otvore na fasadi koji „kadriraju“ neposrednu okolinu, donoseći šumsku atmosferu u interijer što o fokus stavlja otvoreni koncept kuhinje i radnog prostora, nudeći prirodu na dlanu.

Vile su smještene u centru Njivica, udaljene dvije minute od plaže, barova i restorana koji nude brzi Internet, ujedno brzi Internet osiguran je i kroz 6 WiFi4EU točaka koje pokrivaju bežičnom mrežom centar i razvedenu obalu Njivica do naselja Kijac. Dostupno je 11 besplatnih točaka s  bežičnim pristupom internetu. U Njivicama je pristup internetu moguć duž Ribarske obale (centar), na placi, kod zgrade pošte te u i oko zgrade društvenog centra Kijac.

Vrijeme predviđeno za odmor iskoristite na nekim od vodenih sportova poput vožnja jet - skijem, let padobranom, iznajmite brodicu sa skiperom i istražujte skrivene uvale otoka Krka, iskoristite blagodati razvedene obale Njivica i iznajmite supove za pravu avanturu na moru. Ukoliko više volite mirnije izlete, odvažite se na izlet brodom na susjedne otoke Cres, Rab ili u predivnu Opatiju.

Za najveće avanturiste koji žele iskusiti nešto drugačije ali i edukativno, možete se prijaviti u školu ronjenja u Ronilačkom centru Pelagos.

U blizini Njivica, okružen netaknutom prirodom i tišinom, nalazi se najveće prirodno stanište Jezero, a do Jezera se može doći uređenom pješačkom i biciklističkom rutom ili organiziranim izletom s konjičkim klubom koji se nalazi tik uz šetnicu.

Na samu obalu mora nedaleko povijesnog mjesta Omišlja u mirnu, ali životopisnu uvalu Pušća smjestio se kamp Omišalj koji se prostire na 8 ha mediteranskog raslinja. Prirodna ljepota, mediteranska klima, iznimna kulturna tradicija, odlična prometna povezanost i luksuzan odmor u prirodnom okruženju samo su neki od razloga da posjetite kamp Omišalj koji u ponudi ima više „long- stay“ aranžmana i mobilnu „home office“ ponudu za digitalne nomade koji dobivaju specijalne popuste predviđene za duži boravak. Uz specijaliziranu ponudu i predivnu plažu, ostali sadržaji u kampu predviđeni su za ugodan i luksuzan odmor.

Restoran Maris nudi poseban jelovnik bogat uzgojenim voćem i povrćem te friškom ribom, tik uz bazen i koktel bar koji vam je na raspolaganju za uživanje i razonodu.  Kamp je opremljen animatorskim klubom za djecu, golf vježbalištem i mini golf terenom, multifunkcionalnim i odbojkaškim igralištem, vođenom yogom i pilatesom a za potpuno opuštanje rezervirajte masažu tik uz more.

Kamp Omišalj osim što je odlično povezan zbog blizine zračne luke Rijeka, odlično je polazište za istraživanja kulture i prirode u Omišlju.           Naime, povezan je s centrom Omišlja ne zahtjevnom pješačkom stazom koja vodi do starog grada Omišlja, starog Frankopanskog kaštela i župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije iz 13. stoljeća. Uz stari grad, u neposrednoj blizini nalazi se Arheološki park Mirine Fulfinum gdje su i danas dobro raspoznatljivi preostaci različitih građevina iz rimskog doba koji sežu iz 1 stoljeća po. Krista i protežu se sve do 5 stoljeća po. Krista. Osobito su impozantni nedavno istraženi dijelovi foruma, srca antičkoga grada s forumskim hramom, bazilikom i tavernama te uređenog galerijskog prostora u kojem je izložena bogata povijest i čuva se neotvoreni sarkofag. 

Pješačkom šetnicom koja polazi iz kampa uputite se u uvalu Selehovicu, skrivenu mediteranskim zelenilom i tik do Krčkog mosta. Iskoristite jedinstvenu priliku prolaska „ispod“ mosta i okušajte se u vođenoj turi kajakom iz uvale Voz, a ukoliko ste više zainteresirani za pješačke pohode, staza iz kampa dalje vodi prema plantaži smilja i preradi smilja i prirodne kozmetike. Šetnica vas dalje vodi 5,5 km do pješčane uvale Slivanjska koja se nalazi ispod špilje Biserujke. Špilja koja je danas jedan od najmanje poznatih no paradoksalno i najposjećenijih speleoloških lokaliteta u Hrvatskoj, već od 19. stoljeća bila je odredište ranih turista koji su u njoj ostavljali grafite.

vrh stranice