Upoznaj destinaciju

Omišalj i Njivice dvije su destinacije koje skupa čine jednu cjelinu s ponudom za svaki tip odmora koji priželjkujete. Bilo da želite uživati u miru, tišini i netaknutoj prirodi ili vas zanima aktivni, adrenalinom prožet odmor na moru i kopnu. Svakako, destinacije nude ono najbitnije – neotkrivene ljepote malog mediteranskog mjesta!

Omišalj će vas dočekati sa slikovitom starogradskom jezgrom smještenom na 85 metara visokoj litici u kojoj možete istražiti iznimno kulturno-povijesno nasljeđe i doživjeti duh prošlih vremena, te atraktivnom obalom s hotelima, plažama i marinom za plovila. Zahvaljujući blagoj klimi i izvrsnom položaju Omišalj je privlačna turistička destinacija s tradicijom duljom od 100 godina.

Kulturna baština tj. spomenici zamišljeni su kao logične cjeline te tako povijesna jezgra grada Omišlja s istaknutom Crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije predstavlja jednu cjelinu, kulturna baština u okruženju stare gradske jezgre Omišlja drugu, a spomenici u Njivicama treću cjelinu.

Spomenici su označeni tipiziranim oznakama na kojima se navodi naziv spomenika, osnova, kratka informacija o spomeniku na hrvatskom i engleskom jeziku, QR kod koji putem pametnog telefona, tableta ili drugih uređaja omogućava opširniji opis spomenika te više jezičnih varijanti kao i ilustracije koje govore o spomeniku.

Zbog svog idealnog položaja, dobrom povezanošću s Rijekom, Crikvenicom i zbog blizine zračne luke, Omišalj živi i zimi!

 

 

Doživite pravi ljetni odmor u šarmantnom ambijentu turističkog mjesta na samom moru! Lijepe plaže, iznimno plavo more, obilje hladovine i blaga klima svake godine privlače sve više gostiju u Njivice koje su danas sinonim za obiteljski turizam.

Nekad malo ribarsko naselje, Njivice su danas poznato turističko odredište, primorsko mjesto s dušom u koje rado dolaze gosti iz europskih i ostalih zemalja. Početkom turizma u Njivicama smatra se godina 1930. kada je izgrađen hotel Luka (današnji Aminess Veya hotel).

Otkrijte male uvale i plaže, rezervirajte izlet na otok Cres ili Rab, uživajte u šetnjama rivom u Njivicama i nestvarno lijepim zalaskom sunca.

Za dozu adrenalina odvažite se na izlete poput posjeta plantaži smilja i špilji Biserujki na dva kotača duž biciklističke staze duge 40 kilometara koja povezuje Omišalj i Njivice sa zelenom stranom otoka i slatkovodnim jezerom,  kajakom obiđite Krčki most i otočić Sv. Marko ili krenite u školu ronjenja i naučite nešto novo o podvodnom svijetu Omišlja i Njivica.

 

 

 

vrh stranice