Izletnički autobusi

Organizaciji prometa na području općine Omišalj


Poštovani autoprijevoznici i organizatori jednodnevnih izleta,
Ovim putem željeli bismo vas upoznati sa načinom organizacije prometovanja i parkiranja autobusa, koji dolaze na jednodnevne izlete u našu općinu u sezoni 2023.g.

Postojećim prometnim rješenjem, dozvoljen je ulazak u naselja samo autobusima koji posjeduju dozvole za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na županijskim, međužupanijskim i međunarodnim linijama.

Turističkim autobusima koji dolaze na jednodnevne izlete biti će omogućen iskrcaj i ukrcaj putnika na autobusnim stanicama u Ulici Kralja Tomislava u Njivicama (autobusna stanica Njivice i Kijac) i ulici Baječ u Omišlju. Nakon iskrcaja putnika, autobusi će biti preusmjereni na parkiralište kod Adria Polymersa (parkiralište bivše Dina Petrokemije) u Omišlju, Poje 1. Turistički autobusi koji dolaze na jednodnevne izlete ne smiju parkirati na parkiralištu Krčine i Peharček u Njivicama, što je bila dosadašnja praksa.

Zaustavljanje na autobusnim stanicama biti će dozvoljeno isključivo prijevoznicima koji su svoj dolazak prethodno najavili i dobili dozvolu Turističke zajednice Općine Omišalj. Obrasci za prijavu dolaska autobusa se primaju od ponedjeljka do petka do 14 : 30 h.

Na parkiralištu je predviđeno parkiranje autobusa na posebno označenim mjestima. Cijena parkiranja autobusa je 40 eura po danu. Ukoliko imate kakvih upita oko plaćanja parkinga, molimo Vas da se obratite tvrtci Adria Polymers d.o.o na telefon: 051 283 163 ili e-mail: info@adria-polymers.hr.
U slučaju nepoštivanja ove odluke, kao i zaticanje autobusa na mjestima koja nisu namijenjena ovoj vrsti vozila, prometni redari i policija postupati će u skladu sa propisima.

Svrha ovog dopisa je bolja regulacija i kontrola prometa te rasterećenje centra mjesta od prevelikog broja autobusa i vozila parkiranih na nepropisnim mjestima, a s ciljem da bi se turisti i izletnici osjećali što ugodnije u našoj općini.

 

Obrazac za prijavu

Upute za parking

regulacija-prometa.pdf


Turistička zajednica Općine Omišalj


vrh stranice