Božićna priča u Omišlju i Njivicama 2022.

Ispiši svoju božićnu priču u Omišlju i Njivicama i posjeti jedino klizalište na otoku Krku i unikatne Božićne jaslice, šetnjom kroz okićena mjesta i novim blagdanskih photopointima zabilježi posebne trenutke te uživaj u glazbenim notama. 

Nova božićna dekoracija i tisuće lampica blagdansko razdoblje čine još veselijim i zanimljivijim, a naša primorska mjesta postaju najbolja kulisa za ispisivanje vaše božićne priče. Upravo iz tog razloga slogan adventa je glasio „Božićna priča u Omišlju i Njivicama“ i predstavljao raznoliki program podijeljen na nekoliko tematskih lokacija koje su dobile novu, živahnu božićnu dekoraciju i rasvjetu.

Posjetitelji su na raspolaganju imali jedino klizalište na otoku Krku i izložbu unikatnih Božićnih jaslica, pozvani su u šetnju kroz okićena mjesta i slikanje kod novih blagdanskih photopointa.
Koncertni program dogovoren je u vikend izdanjima petkom i subotom, u kombinaciji poznatih riječkih i otočnih glazbenika. Program se najavio koncertima Pjevačkog zbora Josip Kaplan, dvojca Vjeko&Eni, Damira Kedže, Urban& 4 benda.

 
Izložba Unikatnih Božićnih jaslica nalazila se na placi u Njivicama u novoj zgradi gdje je smješten i ured Turističke zajednice Općine Omišalj, izložba je bila otvorena tokom tjedna od 8.00 do 19.00 sati, subotom od 8.00 do 13.00 i od 16.00 do 19.00 te nedjeljom od 9.00 do 13.00 sati. Ono što je ove jaslice činilo posebnim je više od 500 ručno izrađenih i pomno dizajniranih elemenata koji su tvorili pravi mali grad ovih unikatnih božićnih jaslica. Osebujna kulisa s čak 125 različitih figurica koje su se smjestile među 12 betlehemskih kućica čine su zanimljivu vizualnu kompoziciju oplemenjenu svjetlosnim efektima. Jaslice su se sastoje od štalice s Isusom, Marijom i Josipom u pokretima kojima se iz daljine približavaju tri kralja.
Jaslice su se prostirale na čak 4 m kvadratna.

Advent na OŠKU  je spoj sportskih uspjeha našeg nogometnog kluba i kontinuiranog rada s djecom iznjedrio je novu manifestaciju koja sve stanovnike i brojne uzraste igrača spaja na poseban način. Na igralištu Pušća održao se prigodni božićni program, druženje i slikanje s Djedom Božićnjakom, posjetitelji su mogli uživati u božićnim štandovima s blagdanskom gastro ponudom i kuhanim vinom a sve to uz odličnu zabavu koju je pripremio L'amour trio i nezaobilazni vatrometom.

Ovogodišnja Božićna priča bogatija je bila za jednu lokaciju "Božićna priča na Placi u Njivicama". Uz prigodnu dekoraciju i rasvjetu te nezaobilaznu Djedovu kućicu posjetitelji su mogli uživati u koncertnim događanjima te programom za djecu i odrasle koji se sastojao od dječjih predstava i zanimljivih novih radionica. Nastupili su Vokalni studio Rijeka i Blu Kanu bend. Najmlađi su imali tradicionalni doček Sv. Nikole u 17.00 sati u Njivicama na Lukobranu, a Sv. Nikola kako i priliči, u Njivice je došao brodom. Uz druženje s Sv. Nikolom djecu i odrasle zabavljati će DJ Alex Sabattini na Placi od 18.00 sati.

Božićna priča na Placi u Njivicama nastavila se odmah 7. prosinca u 18.00 sati posebnom radionicom za odrasle. Art&Wine radionica Mirne Sišul održala je zanimljivu kreativnu radionicu početničkog slikanja, a sve to uz degustaciju vina i druženje s Mirnom.


Badnjak na Placi bila je završnica programa u Njivicama, kada je bila podjela bakalara restorana Rivice te koncert Martine Majerle. Ovom toplom akustičnom pop, retro & swing adventskom pričom oživili smo duh božićnih blagdana.

vrh stranice