Safe Stay in Croatia - nacionalna oznaka sigurnosti

Sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom je mjestu. Rezultat toga je projekt Safestay in Croatiakoji provodi Ministarstvo turizma i sporta,a koji za cilj ima educirati i upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj na svim razinama turističkih djelatnosti.

Safe Stay in Croatia je projekt o nacionalnoj oznaci sigurnosti koja je važan korak u postavljanju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije za odmor. Navedena platforma dodatni je poticaj svim dionicima u lancu putovanja od zračnih luka, autobusnih stanica, benzinskih postaja, muzeja pa sve do smještajnih objekata za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera i pridonošenju dobrim epidemiološkim prilikama.

Turistička zajednica općine Omišalj poziva sve dionike sektora turizma i povezanih djelatnosti da se uključe u Safestay in Croatia kampanju te svoje poslovanje usklade s aktualnim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva turizma i sporta.

 

 

POSTUPAK PRIJAVE ZA OZNAKU #SAFE STAY IN CROATIA
 
Postupak prijave za zaprimanje oznake sigurnosti Safe stay in Croatia moguć je isključivo putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr na sljedeći način:

  •  Na početnoj stranici je potrebno kliknuti na gumb "Prijavi se" - potom će se otvoriti obrazac u kojem je potrebno popuniti sva ponuđena polja kako bi prijava bila valjana
  •  Iz padajućeg izbornika je potrebno odabrati kategoriju i potkategoriju poslovanja, a u rubrici po nazivom "Ime pružatelja usluge" potrebno je upisati ime subjekta/pravne osobe
  •  Zatim u rubrici pod nazivom "Naziv objekta prijave" potrebno je upisati ime pod kojim subjekt želi biti prikazan u tražilici, odnosno ime po kojem je subjekt prepoznatljiv u javnosti (ime hotela, restorana, kampa, atrakcije i dr.)

Po ispunjenju prethodno navedenog, a prije odabira gumba pod nazivom "Pošaljite svoju prijavu", obvezno je potvrditi pristanak na nadzor provedbe svih protokola te da je subjekt upoznat sa svim elementima zaštite privatnosti osoba.

Nakon što subjekt zaprimi obavijest da je uvršten u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia oznaku (naljepnicu) će u fizičkom obliku moći preuzeti u uredu Turističke zajednice općine Omišalj u Njivicama, Ribarska obala 10. Preuzimanje je moguće isključivo nakon prijave vašeg objekta u projekt!  Ime objekta / pružatelja usluga koji se uključe u projekt biti će vidljivo na mrežnoj stranici www.safestayincroatia.hr

Pored oznaka sigurnosti koje su dostupne u fizičkom obliku, svaki nositelj oznake sigurnosti prima i vektorski logotip u elektroničkom obliku, na kojem su moguće prilagodbe prema vlastitim preferencijama, uz obvezno poštivanje standarda samog logotipa.

Oznaku Safe Stay in Croatia je potrebno istaknuti na vidljivom mjestu kako bi gostima bilo vidljivo da upravo Vaš objekt poštuje propisane Protokole za siguran boravak u Hrvatskoj.

Protokol zaprimanja oznake sigurnosti Safe Stay in Croatia

Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj

vrh stranice