" />

Big OM

Big Om jedno je od najstarijih i najvećih ribolovnih natjecanja u nas koje se specijaliziralo za lov velikih riba.

 

 

BIG OM Kup Omišlja prvi je put održan 2006. godine. Grupica zagriženih ribolovaca tada je bila uvjerena u uspjeh Kupa, jedinog na sjevernom dijelu Jadrana i - nisu pogriješili. Do danas, omišaljska priča s dušom stalno privlači nove ribolovce željne nezaboravnih big game iskustava, kao i one stare morske vukove, koji znaju da je tuna na ovom području najveća na Jadranu. 

Duž cijeloga Jadrana održavaju se samo četiri natjecanja u lovu na veliku ribu: na Visu, Murteru i u Vodicama, dok je BIG OM jedinstvena manifestacija na sjevernome dijelu Jadrana. BIG OM - međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu - održava se posljednji vikend u mjesecu kolovozu u kvarnerskom akvatoriju i okuplja brojne natjecateljske ekipe iz Hrvatske i inozemstva.

Budući se BIG OM nalazi u sustavu svjetske organizacije Offshore world championship (OWC), pobjedniku je osiguran nastup na svjetskom natjecanju u big game ribolovu. Smisao manifestacije jest publici približiti čari mora i mediteranskoga podneblja te ih oplemeniti sportskim nadmetanjem, vrhunskom gastro ponudom i dobrom zabavom.