Unikatne Božićne jaslice

Njivice, Placa

Unikatne Božićne jaslice nalaze se na placi u Njivicama a čine ih više od 500 ručno izrađenih i pomno dizajniranih elemenata koje tvore pravi mali grad ovih unikatnih božićnih jaslica. Neopisiv doživljaj po prvi put viđenog prizora u cijeloj regiji prenosi duh vremena i vodi nas više od dvije tisuće godina unatrag.

Svi zainteresirani imaju priliku razgledati jaslice koje se nalaze u novoj zgradi na Placi od 26.11.2022. pa nadalje: 

Ponedjeljak - Petak - 8:00 - 19:00

Subota        - 8:00 - 13:00
                    - 16:00 - 19:00

Nedjelja       - 9:00 - 13:00

Osebujna kulisa s čak 125 različitih figurica koje su se smjestile među 12 betlehemskih kućica čine zanimljivu vizualnu kompoziciju oplemenjenu svjetlosnim efektima. Jaslice se sastoje od štalice s Isusom, Marijom i Josipom u pokretima kojima se iz daljine približavaju tri kralja.
Vrijedni obrtnici smjestili su se uz stilizirane kućice i izrađuju predmete na svakom kutku grada. Uz prikaz pastira s ovcama, jaslice krase mostovi, mala tržnica, osvijetljene spilje sa životinjama i trgovi sa živopisnim prikazom iz svakodnevnog života, dok vizualni dojam dodatno krasi vodopad i efekti vatre.
Jaslice se prostiru na čak 4 m kvadratna, a dolaze u paketu s rustikalnim, ručno obojanim, drvenim sanducima te tako tvore jedinstvenu cjelinu.


vrh stranice