Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race

Otok Krk

 30.9.2023.

Otok Krk - prvi otočni domaćin starta u povijesti međunarodne utrke CRO Race

Vrhunsko sportsko događanje, koje kroz šest etapa natjecanja prolazi kroz cijelu Hrvatsku, čineći je tako sportskom arenom, okuplja svjetske bicikliste i timove iz kategorija UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Posebnost osmoga izdanja je što utrka konačno dolazi i na otoke, a otok Krk je prva otočna destinacija i domaćin starta CRO Race utrke te će ugostiti neke od najboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice!

 
Kao partneri projekta, uz Turističku zajednicu Grada Krka, utrci CRO Race pridružili su se Turistička zajednica Općine Omišalj i sve ostale otočne zajednice: Turistička zajednica općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica općine Dobrinj, Turistička zajednica općine Punat, Turistička zajednica općine Baška, Turistička zajednica općine Vrbnik i Turistička zajednica otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Ovogodišnja utrka održavat će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine, a peta (tzv. kraljevska) etapakoja starta iz grada Krka, planirana je za 30.09.2023. S ciljem osvajanja CRO Race-a, natjecatelji će odvoziti više od tisuću kilometara, a njihove okretaje pratit će čak 190 država na šest kontinenata, od toga njih 130 u live TV prijenosu

Uskoro više informacija o samoj utrci i najvažnijim istaknutim područjima koji će biti prikazani na području Općine Omišalj!


vrh stranice