Očekuje nas bogati program „Ljeto u Omišlju i Njivicama!“

 Ovogodišnje „Ljeto” osmišljeno je s namjerom da probudi optimizam i veselje, a raznovrsni program ispuni tople ljetne noći melodijom, plesom i kulturnim sadržajem. Program je podijeljen u šest glavnih kategorija: Koncerti, Tradicija, Festivali, Kultura, Ribarske fešte i Sportska natjecanja.

Programi se održavaju na četiri glavne i cijelom nizu popratnih lokacija. „Ljeto u Omišlju i Njivicama“ će, tako, obuhvatiti otvorene prostore Place, Rive i Spomen parka u Omišlju te lokacije Lukobran, Ribarsku obalu i Placu u Njivicama. Usporedni program odvijati će se na lokaciji Fulfinum-Mirine i to dobro poznate manifestacije Klasika na Mirinama i Antički dani. 

Nakon uspješno održane prošlogodišnje Omišljanske regate, i ove godine nastavljamo sa drugom po redu Omišljanskom regatom koja će se održati u organizaciji Yacht cluba Croatia - Opatija i TZO Omišalj u nedjelju, 19. lipnja s početkom u 9.00 sati.

Omišljanska regata krstaša, odvija se na regatnom polju ispred Omišlja. Startno/ciljna linija je u dnu Omišaljskog Zaljeva, tj. ispred nove rive. Ruta zatim jedriličare vodi oko plutače na ulazu u Omišaljski Zaljev, zatim prema plutači ispred autokampa Pušća, te istom rutom natrag prema cilju. Regatno polje je izuzetno atraktivno, kako jedriličarima, tako i promatračima. Ono omogućava praćenje regate s kopna, pošto se jedrilice ne udaljavaju daleko od obale. Nakon regate, u 21.00 sati proslavu novouređene rive zapalit će poznata hrvatska grupa Vatra, čijim hitovima svi uživamo poput "Nama se nikud ne žuri", "Saturn", "Tango" ...

Svi koncertni programi odvijaju se pod geslom Good Vibrations i podijeljeni su u tri kategorije: Koncerti, Tradicija i Ribarske fešte. Popis koncertnih događanja dug je i raznolik, očekuju nas akustične svirke, jazz tria, te koncert poznatih izvođača poput Vatre, Damira Kedže, Vjeka & Eni, Antonia Krištofića, Maria Battifiace i Karin Kuljanić, a odlično ćemo se zabaviti i na novoj manifestaciji početkom kolovoza na Beer&Food Festivalu u Omišlju uz nezaboravnu grupu Blu Vinil i Šajetu!

Uživanje u kazališnim predstavama pod vedrim nebom poseban je doživljaj. U kulturnoj ponudi Omišlja kazališna se umjetnost posebno ističe Festivalom Teatra Čavle-Omišalj. Predstave će se izvoditi naizmjence od 17. do 24. lipnja i to u prostoru drevnog Kaštela Grobnik i na trgu Prikešte u Omišlju, a u slučaju kiše i lošeg vremena predstave će se igrati u Domu kulture Čavle, odnosno u Društvenom domu u Omišlju. U Omišlju će se 20. lipnja održati cabaret Ecije Ojdanić Vla Vla Vlajland, 21. lipnja predstava Uvijek će nam ostati ljubav u kojoj glume Jelena Miholjević i Dražen Čuček, a zatvaranje festivala održat će se 24. lipnja nakon izvrsne komedije Dekorater u kojoj glume Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić.

Ovogodišnji, jubilarni 5. Festivala sladoleda u Njivicama oživjeti će cijelo mjesto u šarenim bojama, disko kuglama i posebnom, „sladolednom“ dekoracijom duž Ribarske obale i ispred Hotela Jadran. Tokom četiri dana, od 14. srpnja do 17. srpnja očekuje vas odličan spoj glazbe i zabave – koncerti Gelato Sisters, Night Express benda, Matije Cveka & The Funkeinsteins te Infinity benda upotpunjenim bogatim popratnim programom

Uz službeni program Ljeta u Omišlju i Njivicama tijekom toplog lipnja, srpnja i kolovoza, u Omišlju će se održavati interpretacijske šetnje Doživi Omišalj posvećene bogatoj kulturnoj povijesti stare jezgre pod nazivima Glagoljica i glagoljanje su kulturni identitet Omišlja. Polazak je ispred ureda TZO Omišalj, Prikešte 11 u 20.30 sati.

U savršenom morskom ambijentu, ugodnom društvu te uz stručnu pratnju pridružite se besplatnim joga treninzima na otvorenom. Povodom Međunarodnog dana joge započinjemo sa besplatnim joga treninzima na otvorenom koje organiziraju Turistička zajednica općine Baška i Turistička zajednica općine Omišalj u suradnji s licenciranom učiteljicom joge Marijom Skorić. Treninzi joge namijenjeni su i prilagođeni svima, bez obzira na dob ili fizičku kondiciju, a sve što trebate za sudjelovanje su prostirka i udobna odjeća.

 Početak treninga je 20. lipnja i traju sve do 15. rujna, u Njivicama na Plavoj terasi treninzi se odvijaju ponedjeljkom i srijedom a u Omišlju petkom, u istom terminu od 8.00 sati do 9.00 sati.

Ovogodišnji ljetni program dobio je i novi vizual te cjelovitu brošuru sa svim datumima i programima koju će posjetioci moći preuzeti od ovog tjedna i fizički u uredima TZO Omišalj te u pdf obliku na službenim stranicama www.visit-omisalj-njivice.hr. Nova brošura svojim šarenim vizualom prikazuje šest kategorija po kojima su manifestacije podijeljene, odnosno šest boja – svijetloplava, narančasta, ljubičasta, roza i tamnoplava. Osim brošure, isti vizual nose plakati i vizuali za društvene mreže a sve u svrhu stvaranja prepoznatljivog identiteta TZO Omišalj.


vrh stranice