Mjesec za žene u Omišlju & Njivicama

Omišalj, Njivice

09.03. - 29.03.2023.

 

 

Svaki je dan – dan žena! I zato smo ovoga proljeća odlučili cijeli ožujak posvetiti damama, i to nizom zanimljivih programa i aktivnosti.

Startamo danas, 9. ožujka, kada je u Društvenom domu Omišalj s početkom u 18 sati poetsko-glazbeni recital Otvorenog kazališta Omišalj. U njihovoj izvedbi, a one su članice Otvorenog kazališta -  Vesna  Štropin, Miljenka Justić, Andrea Grubiša, Gordana Jurišić i Ratka Višnić, ovaj put pridružit će se i pjevački zbor KUD-a „Ive Jurjević“. Ovom ćemo se prilikom prisjetiti i dugogodišnjeg voditelja Otvorenog kazališta Omišalj, Bosnimira Ličanina Likote, koji je rođen upravo na Međunarodni dan žena, 8. ožujka.

U subotu, 11. ožujka kroz vođenu interpretativnu šetnju pod nazivom „Značajne Omišljanke“ svi zainteresirani moći će poslušati o njihovim postignućima i životu u Omišlju. Šetnja počinje u 12 sati, a kreće ispred zgrade Općine Omišalj.

Već sljedeći vikend, u subotu, 18. ožujka, na placi u Omišlju u 18 sati stiže neponovljiva klapa Iskon! Poznati stihovi koji obuhvaćaju tradicionalni dalmatinski izričaj, ali i suvremene žanrove nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, stoga nas očekuje večer za pamćenje. Ulaz na koncert je besplatan.

U ponedjeljak, 27. ožujka, u 19 sati u Društveni dom Omišalj stiže kazališna družina „Tragači“, sa svojom predstavom „Šetači pasa“. Ova duhovita i pametna predstava prati troje različitih ljudi koje povezuju njihovi psi i njihove dogodovštine u šetnji. Zabava je zagarantirana!

[MJESTA SU POPUNJENA!] Mjesec posvećen ženama zaokružit ćemo još jednom popularnom Art&Wine radionicom s Mirnom Sišul. Slikanje, izrada nakita, degustacija aperitiva i tri vrste vrhunskih vina – sve to pod „redateljskom palicom“ cijenjene akademske umjetnice – obećavaju večer za pamćenje. Kroz trosatnu radionicu, uz neformalno druženje, Mirna će sudionicima prenijeti zrnca mudrosti iz svog bogatog umjetničkog iskustva. Radionica je na rasporedu 29. ožujka i počinje u 18 sati, na placi u Njivicama, u prostoru iznad ureda TZO Omišalj. Prijava je obavezna, a svoje podatke (ime i prezime te kontakt) potrebno je dostaviti putem e-maila na adresu: info@visit-omisalj-njivice.hr ili telefonski na 051/846 – 243.

vrh stranice