Mesopust u Omišlju i Njivicama

15.01. - 21.02.2023.

Omišalj i Njivice

Mesopust u Omišlju i Njivicama

Tokom maškaranog razdoblja, u Omišlju i Njivicama održat će se dvije originalne manifestacije, kojima razvijamo autentičan način proslave ovoga karnevalskog razdoblja te tradicionalno otvorenje Mesopusta uz karnevalske udruge Omišjanski Babani i Babani Omišalj.

Otvorenje mesopusnih događanja održati će se 15. siječnja u 11.30 sati u prisustvu karnevalskih udruga Omišjanski Babani i Babani Omišalj, ispred zgrade Općine Omišalj. Kao i uvijek dosad, uz čašu kuhanog vina i zabavni program dižemo pust na trgu Prikešte. Pust je do same presude obavijen velom tajne, očekujemo vas u Omišlju da zajedno proslavimo početak petog godišnjeg doba i saznamo ime ovogodišnjeg počasnog pusta!

Centralni događaj Mesopusta kao i uvijek dosad je – Bljak fest! Ovaj poznati gastro event vraća se na „velika vrata“ gastronomske karte Kvarnera ali i šire. U subotu, 28. siječnja 2023.godine, od 13:00 sati na omišljanskoj placi testirat ćemo naše i vaše okusne pupoljke specifičnim specijalitetima pučke gastronomske baštine poput bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova, jetrica s roštilja, kiselice, maneštre od lignji i fažola te ostale delicije koje nećemo još otkriti.
Sve zainteresirane karnevalske skupine odnosno udruge dobro su došle na Bljak fest, dođite i pokažite svoje maske u punom sjaju. Degustacija sve hrane je besplatna, a zabava garantirana!

Nezaobilazne dječje redute za najmlađe održati će se 21. siječnja u Njivicama, u DC Kijac s početkom u 16.00 sati a nešto kasnije, 4. veljače u Društvenom domu Omišalj u isto vrijeme, vidimo se!

U Spomen-parku Omišalj, 11. veljače s početkom u 18.00 sati održati će se DJ party – Traškare, uz dobru muziku obavezno se maškarajte i uživajte u najvećim hitovima „trash“ muzike koja nas svih vraća u neka malo bolja, plesna vremena.

Koliko truda ulažu karnevalske udruge tokom zimskih mjeseci prvi vide sumještani u Omišlju, na sam Riječki karneval koji se održava 19. veljače, u Omišlju na kružnom toku u 10.00 sati ispratite karnevalske udruge i njihova alegorijska kola na Riječki Karneval, a u svojim maska prošetati će i dva dana kasnije na Mesopusnom utoreku, u promenadi Omišljem, nakon čega slijedi čitanje presude i paljenje pusta u 17:30 sati na Placi.

 

vrh stranice