Ljeto u Omišlju i Njivicama

 

Ljetni program događanja u Omišlju i Njivicama počeo je sjajnim Mirine Park Summer Partyjima uz Damira Kedžu i Matiju Cveka pod zvjezdanim nebom jedne od najljepših otočnih pozornica, a tako jak start može značiti samo jedno: pred nama je još jedno ljeto za pamćenje.

Preostali dio lipnja, srpanj i kolovoz doista donosi pregršt zabave u svim oblicima i za sve generacije, pa je tako nakon popularnog Craft Beer & Burger Festa lipanj također rezerviran i za Festival teatra koji u Omišalj dovodi tri sjajne predstave - "Pračovjek", "Kad udari južina" i "Sretni ljudi", dok u sklopu programa Dive na Mirinama 27. lipnja stiže istinska diva domaće glazbene scene, Zorica Kondža.

Srpanj u Njivice već tradicionalno donosi dvije izuzetno atraktivne manifestacije: Antičke dane i najslađi festival ljeta - Festival sladoleda.

Antički dani će tijekom 5. i 6. srpnja oživjeti duh starih Rimljana na autentičnoj lokaciji drevnog rimskog grada Fulfinuma. Kako su Rimljani uživali, borili se i opuštali na prelijepim Mirinama - doživljaj je to koji se ne propušta.

A ne propušta se ni mnogima najdraži ljetni festival, Festival sladoleda, koji će od 08. do 14. srpnja u Njivicama malenim i velikim sladokuscima ponuditi obilje slatkih doživljaja, ali i koncerata za pamćenje. Na stage će 08. srpnja stati Neno Belan i Fiumensi, dan kasnije svojim najvećim hitovima publiku će rasplesati Minea, a u danima koji slijede stiže i Grupa Venus, L'Amour, Infinity band i Grooversi.

Ljubitelji ribarskih fešti u svojim kalendarima mogu zabilježiti 19. srpnja, 2. kolovoza i 23. kolovoza, ali i vikend 10. - 11.08. kada pozornicu preuzimaju Goran Karan i grupa Venus.

Autentični doživljaj stoljetne tradicije u Omišlju svim će posjetiteljima pružiti i tradicionalna pučka fešta Stomorina, 16. kolovoza. Stomorina ili Vela Gospoja, kako je još zovu u Omišlju, blagdan je kojim se slavi uznesenje Blažene Djevice Marije, odnosno blagdan Rokove, i koji prati jedinstven program i niz kulturnih i zabavnih događanja.

Uz niz klapskih koncerata koji će oživjeti kamene uličice i trgove Omišlja, spomenimo i bogat program Klasike na Mirinama, ali i neizostavan BIG Om za sam kraj kolovoza u Omišlju. BIG Om je jedno je od najstarijih i najvećih ribolovnih natjecanja na ovom dijelu Jadrana koje se specijaliziralo za lov velikih riba i svake godine okuplja brojne natjecateljske ekipe iz Hrvatske i inozemstva.

Uz sve navedeno, svakako valja obići i izložbe slika Damira Facana - Grdiše, Marine Ćorić, Ivane Barišić - Tomšić, Nevene Živić, Društva za poljepšavanje Omišlja i Ive Starac, koje se sve do kraja kolovoza mogu razgledati u galerijama Lapidarij i Loža u Omišlju.

Za detaljni program događanja posjetite mrežne stranice Turističke zajednice Općine Omišalj, www.visit-omisalj-njivice.hr.

vrh stranice