Krk food story

Omišalj i Njivice

21.05.-20.06.2021.

 

Otok Krk je poznat po prelijepim vizurama, bogatoj povijesnoj ostavštini, netaknutoj prirodi, atraktivnoj ponudi autohtonih specijaliteta i vina te brojnim mogućnostima aktivnog odmora.
Posljednjih godina s trendom porasta zanimanja za aktivnim odmorom sve se više u ponudi destinacija nude programi koji uključuju hodanje, planinarenje, trekking i bicikliranje
Otok Krk je premrežen pješačkim i biciklističkim stazama ukupne dužine preko 500 km.
Uz promotivne materijale - zajedničke karte hike i bike staza, napravljene su i mobilne aplikacije KRKhike i Krkbike koje omogućuju pretraživanje pješačkih i planinarskih staza kao i GPS navigaciju rutama.
Shodno potražnji i sve učestalijim upitima, uz navedeno, sve se više razvija i ponuda električnih bicikala i to sustavom javnih bicikala u odličnoj organizaciji komunalnog poduzeća Ponikve eko otok Krk .

Uz program Krk Bike Story i e bicikle, u ponudi je i gastro program Krk Food Story sa uključenim brojnim ugostiteljima i objektima do kojih se jednostavno može doći koristeći upravo e bicikle .

I ove godine ugostitelji su se potrudili te iz bogate ponude izdvajamo slijedeće;
Morski pršut; šurlice s kvarnerskim škampima; salata od bifteka i ovčjeg sira; pašteta od pršuta, lješnjaka i mladog sira; janjeće sarmice u vinovoj lozi; brodet od sipe; grilani krakovi hobotnice; lumbul punjen šparogama; sladoled od vina žlahtine, a sve navedeno možete kušati od 21.5.-20.6.2021. tijekom manifestacije Krk Food Story u 30-ak restorana otoka Krka.
A da bi doživljaj bio potpun pobrinuo se i novi otočni projekt Eko otok Krk e-bicikle koje možete posuditi u jednom otočnom središtu, a vratiti u drugom. Ukoliko do restorana koji sudjeluju u Krk Food Story dođete na e-bicikli, zatražite od svojih domaćina vaučere koji vam omogućuju da se vrijeme provedeno u restoranima odbije od cijene najma iste.
Varijacije ovog prijedloga su brojne, na Krk Food Story-u možete provesti dane i dane u spoju aktivnosti, finih okusa i prekrasnih vizura.
Tijekom Krk Food Story, 30-ak restorana nudi preko 150 specijaliteta među kojima su i brojne delicije koje su i same gastronomima dovoljan razlog za dolazak na otok Krk.

Lokacije na kojima se nude spomenute delicije, možete saznati otvaranjem linka Zajednički meni Krk Food Story.

Iz ponuda restorana po turističkim središtima, posebno izdvajamo:
U Njivicama, restoran RIVICA nudi niz atraktivnih delicija od plodova mora, a među njima su i sirove morske strasti (carpaccio od morskih plodova, riba, rakova i školjki), krem juha od škampa i hlapovi iz vlastitog akvarija.
U Pizzeria BUKALETA i Restoran LOUNGE BAR VEYA , Njivice možete naručiti ražnjiće od srdela te niz salata, rižota i šurlica. U ponudi je i tradicionalni kolač - krčki presnac.
Restoran BOURBON GRILL, Njivice ističe jela od odležanog mesa black agnus goveda te tuna steak u umaku od naranče i meda.

       

U Omišlju, u restoranu MARIS nude tartar od tune, brodet od sipe s palentom i janjeći kotlet.

       

 

Postanite dio Krk Food Story priče, nagradite svoje nepce i pružite svom tijelu aktivni gastro doživljaj, dobro došli na otok Krk!

Saznaj više...

vrh stranice