Klasika na Mirinama: Buga Marija Šimić

Omišalj, Mirine

21.07.2021. u 21:00 h - ODGOĐENO ZA KOLOVOZ

Diplomirala je solo - pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Odsjek pjevanje klasa red. prof. Cynthia Hansell Bakić. 2018. završila je specijalizirani magisterij, smjer - opera, na Sveučilištu u Bernu, u klasi prof. Christiana Hilza. Usavršavala se kod tenora Stojana Stojanova, a trenutno radi sa tenorom Ricardom Tamurom i basom Tonijem Nežićem.

Profesionalni debut ostvarila je u Mozartovoj operi Mitridate, re di Ponto kao Arbate u Theater Orchester Biel Solothurn u Bielu, Švicarska. U istom kazalištu odigrala je svoju diplomsku ulogu Maturine u operi "Don Giovanni", Giuseppea Gazzanige.

Sudjelovala je u nekoliko interdisciplinarnih predstava na Sveučilištu u Bernu, kao što su L'Europe Sauvage u režiji Joachima Schlömera i Winterreise pod mentorstvom Franka Schuberta.

Ko-autorica je i izvođačica u predstavi Leptirove pjesme u produkciji Male scene, kao i predstave za bebe Priča o glasu.

Za ulogu u operi Figarov pir napravljenu u produkciji Male scene, a pod mentorstvom red. prof. Cynthie Hansell Bakić dobila je Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2012/2013.

U travnju 2014. godine osvojila je Nagradu publike na natjecanju Lions kluba koji se održao u Rijeci.

Pjevala je Carolinu i Ellisettu u operi Tajni brak koja je nastala u produkcijskoj suradnji kazališta Mala scena i Muzičke akademije u Zagrebu u sezoni 2014./2115.

U 2015. godini osvojila je 1. nagradu na međunarodnom natjecanju "Lazar Jovanovic" u Beogradu i 2. nagradu na međunarodnom natjecanju "Bruna Spiler" u Herceg Novom.
vrh stranice