Božićna biciklijada

17.12.2022.

Njivice, Placa

Blagdani su nam sve bliže, a biciklističke vožnje na Kvarneru ne završavaju s nešto nižim temperaturama. Adventsko vrijeme darivanja, radosti i zajedništva idealno je za druženje za dva kotača. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na rekreativnoj biciklijadi ADVENT BIKE u Njivicama i Malinskoj koja će osim same vožnje pružiti i upoznavanje kulturno-povijesne baštine sjeverozapadnog dijela Krka.

Biciklijada Advent bike će se održati u subotu, 17. prosinca 2022., a organizatori biciklijade su Turistička zajednica Općine Omišalj, Turistička zajednica Općine Malinska - Dubašnica i Promotiv Travel Outdoor. Start i cilj biciklijade je na lukobranu u Njivicama.


Iz centra Njivica krećemo obalnom šetnicom i Rajskom šetnicom do Malinske nakon čega nastavljamo uz samu obalu do Vantačića. Slijedi vožnja kroz maslinike i pašnjake Dubašnice. U Bogovićima nas očekuje kraći pauza u Kući dubašljanske baštine. Od Bogovića nastavljamo preko Svetog Vida u smjeru Njivica gdje ćemo zaključiti vožnju uz prigodnu zakusku.

 

PROGRAM:
9:30 – 10:00 okupljanje i prijave sudionika (Lukobran Njivice)
10:00 start biciklijade
10:45 posjet interpretacijskom centru „DUBoak“
12:00 odmor i okrjepa u Kući dubašljanske baštine
13:00 završetak ture

KOTIZACIJA….. 50 kn
Kotizacija uključuje:
– degustacije / okrjepe
– organizaciju
– vođenje
- poklon iznenađenja
Napomena: djeca do 12. godina (u pratnji roditelja) ne plaćaju kotizaciju

RUTA: Njivice – Malinska – Vantačići – Staro groblje – Milovčići – Bogovići – Njivice
DULJINA RUTE: 25 km
UKUPNI USPON: 300 m
PODLOGA: 45% asfalt, 55% makadam
PREDPRIJAVE: do četvrtka 15. prosinca putem on-line obrasca https://bit.ly/2s022bd

NAPOMENA:
Svaki je sudionik obavezan nositi kacigu, poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa te slušati upute vodiča/redara.
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora biciklijade ili treće pravne i fizičke osobe. Organizator zadržava pravo izmjene rute zbog novonastalih neočekivanih prilka.

vrh stranice