7 mogućnosti ulaska u RH

Kako bi Vam bio olakšan ulazak i boravak u Hrvatskoj, kreirana je web stranica Enter Croatia

- ispunite online obrazac ENTER CROATIA (uključuje sve podatke koji se obično traže u postupku prelaska granice) i s jednostavnim predočenjem putovnice ili osobne isprave policijskom službeniku na granici, broj ili kod s osobne iskaznice ili putovnice automatski se povezuje sa svim unaprijed unesenim podacima. Na taj se način vrijeme za dovršetak cijelog postupka unosa podataka na granici za svaku pojedinu osobu u bilo kojem vozilu smanjuje na minimum, a protok prometa se povećava.

- Online obrazac ima i opciju unosa potvrde o preboljenju / cijepljenju / negativnom testu na COVID-19 u sustav prilikom prijave.

 

Hrvatska turistička zajednica kreirala je Priručnik za siguran boravak te infografiku koja na sažet način daje do znanja kako je Hrvatska otvorena za turiste i posjetitelje.

Na jednostavan i vizualno privlačan način navodi pet mogućnosti ulaska u RH:

 

 

 


Napomena:

Brzi antigenski test – BAT naveden je na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske Unije, a koju objavljuje Europska komisija. Pored testova sa Zajedničke liste brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske Unije priznaje se i SARS-COV -2 ANTIGEN TEST KIT kineskog proizvođača SHENZEN ULTRA - DIAGNOSTIC BIOTEC Co., koji nije na listi odobrenih BAT testova Europske komisije.
Kod nalaza BAT testa napravljenog u inozemstvu mora biti vidljiv proizvođač testa i/ili komercijalni naziv testa te mora biti izdan od strane zdravstvene ustanove/laboratorija i potpisan/potvrđen od strane liječnika. U protivnom test se neće prihvatiti kao vjerodostojan za ulazak u Republiku Hrvatsku.

vrh stranice