ZAPOČEO BIG OM 2019

29.08.2019.

U srijedu, 28. kolovoza, započeo je BIG OM 2019, 14. međunarodni kup u lovu na veliku ribu! Najavljena je i konferencija za medije.

TUNA OD 127 KILOGRAMA!

Članovi Kluba za sportski ribolov na moru okupljeni u ekipi Baracude ulovili su tunu tešku 127 kilograma i tako na najbolji mogući način najavili ovogodišnji BIG OM. Slovenska posada u sastavu strastvenih ribolovaca Bojana Cestara i Tomislava Jukića u samo 17 minuta savladala je morsku zvjerku koja je očito bila jako gladna jer im je istovremeno zagrizla na dvije udice što je nesvakidašnja pojava. Uporan rad i trud se uvijek u konačnici nagradi. Ovo je savršen primjerak velike plavoperajne tune koju smo pokušavali uloviti godinama. Većinu njih smo pustili, ali nakon svega zaslužili smo jednu i uzeti za sebe, rekao je kapetan Bojan Cestar optimistično najavivši nastup na BIG OM-u jer, prema njegovim riječima, tune na Kvarneru itekako ima.

BIG OM 2019

Natjecanje će se održati u Omišlju i trajat će tri dana, do subote 31. kolovoza. Prema najavama na natjecanju će sudjelovati 30-ak ekipa. BIG OM poznat je kao jadransko natjecanje kojemu je u fokusu sportski duh, ali i uz onaj sportski dio posjetitelje na kopnu svaku večer očekuje bogat zabavni i gastronomski program. BIG OM održava se uz svesrdnu podršku partnera natjecanja Hotela Njivice, zlatnog sponzora Jadranski pomorski servis te pokrovitelja TZ Općine Omišalj, Općinu Omišalj i Primorsko-goransku županiju.


KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Po prvi put upriličena je i jedinstvena konferencija za medije koja će se održati u petak 30. kolovoza na brodu Morana na pučini kvarnerskog zaljeva. Polazak je iz Omišlja s Rive pape Ivana Pavla II. u 9,00 sati. Na konferenciji će sudjelovati:

1. Predsjednik KSRM-a: Tomo Sparožić: Razvoj big game fishinga na Jadranu i zašto natjecanja na sjevernom Jadranu imaju najveće kvote

2. Direktor Hotela Njivice: Vedran Kežić: BIG OM i turizam na Kvarneru

3. Predstavnik oceanografskog instituta u Splitu Josip Maleš: Stanje tune i plava riba na sjevernom Jadranu

4. Uspješni ribolovac i izbornik slovenske big game fishing reprezentacije Bojan Cestar: Big game fishing na Jadranu i u svijetu

 

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak!

 

MEDIJSKI BROD 

Radi potreba izvještavanja, svakog natjecateljskog dana organiziran je medijski brod. Molimo Vas da svoj dolazak i vrijeme dolaska najavite dan ranije.Za sve detaljnije informacije i dogovore stojimo Vam na raspolaganju.

Marina Kreso

PR&marketing BIG OM 2019

mob 0915833688

e-mail: bigomisalj@gmail.com 


vrh stranice