Plaže

Otok Krk okružuje bistro i čisto more u kojemu možete uživati od proljeća pa sve do jeseni zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi.

Plaže u Njivicama i Omišlju nalaze se u središtu zbivanja nude različite sadržaje za ispunjen dan na moru u blizini kafića i restorana. Onima koji više vele mir i osamu na raspolaganju su prirodne plaže u obližnjim uvalama smještene dalje od samog centra mjesta. U Njivicama je i plaža za pse Kijac.

Na plaži Jadran u Njivicama i plaži Pesja u Omišlju ponosno se vijori Plava zastava kao najbolji dokaz čistoće mora i obale te visoke kvalitete sadržaja i usluga

Osim toga, Krk nudi i šljunčane, pješčane, kamene i stjenovite plaže uz kampove li pak one do kojih se može doći barkom ili pastirskim stazama uz borovu šumu – ponešto za svačiji ukus

Plaža Večja, Omišalj

Gradska plaža koja se nalazi na početku ulice Strana, sa novouređenom šetnicom, ima prilaz za invalide.

Plaža Pesja, Omišalj

najpoznatija omišaljska plaža Pesja, smještena u istoimenoj uvali u podnožju uzvisine na kojoj je smješten stari grad, s ponosom ističe Plavu zastavu.

Javna pješčana plaža Pesja sa omogućenim prilazom za invalide, nalazi se na kraju veličanstvenog Omišaljskog zaljeva, zaštićena u sjeni borove šume, u kojoj se skriva lijepi prostor za piknik i igralište za odbojku. Plaža se nalazi približno 1 km udaljena od grada.

Plaža Jadran, Omišalj

Gradska plaža ispod hotela Adriatik nudi puno raznolikosti. Pogledajte male butike i priuštite sebi vrhunska jela u restorinama kojima se nalaze odmah uz plažu ili se zasladite u bližnjoj slastičarnici.

Plaža Učka, Omišalj

Nalazi se na drugoj strani Omišaljske luke. Iznad nje se vidi stari dio mosta i poznati park Dubec, uz plažu se nalazi također napušten, nekad jako uspješan hotel Učka.

Plaža Jadran, Njivice

U Njivicama je plaža, također nagrađena Plavom zastavom, dostupna u samom centru zbivanja, duž rive koja je omiljeno šetalište, pored šume koja će pružiti dobrodošao hlad za največe žege.

Plaža pod crkvu, Njivice

Plaža u centru Njivica, kraj šetnice prema Kijcu. Ponuda ugostiteljskih objekta, trampolin za djecu, vodeni svijet na napuhvanje u moru, iznajmljivanje pedalina, trampolini na napuhavanje u moru.

Plaža Kijac, Njivice

Smještena u naselju Kijac, šljunčana plaža sa ponudom ugostiteljskih objekta, iznajmljivanje pedalina,vodeni svijet na napuhavanje u moru.

Plaža za pse, Kijac

Ovo mjesto je pravo mjesto za uživanje u društvu svojih kučnih ljubimaca. Do glavne plaže Kijac, prema Malinskoj, djelom šljunčana a dijelom stjenovita plaža pored šume koja će pruža hlad.

vrh stranice