Lipanj u Njivicama i Omišlju

27.05.2019.

U lipnju, jednom od najljepših mjeseca na Krku, zahuktavaju se prvi ljetni festivali i kulturni programi. U prilogu prenosimo pet najvažnijih programa u Omišlju i Njivicama tokom lipnja.

1. Festival leda u Njivicama – 01. lipnja 2019. godine

Festival leda održava se prvi puta u Njivicama i na otoku Krku. Posjetitelje i goste Njivice resorta očekuju 3 posebna punkta s radionicama izrade ledenih skulptura, ukusnom gastro ponudom i zabavnim programom na području Njivica odnosno Njivice resorta. Na Plavoj terasi održava se „Aperol karavana party“ od 14.00 sati, radionica rezanja leda i, od 19.00 sati „Campari party“ čija je najveća atrakcija fontana u obliku velike ledene skulpture lava iz koje će teći koktel koji će se točiti u ledene čaše. U Cabana baru Coca – Cola partner održava „Jack Daniels“ party s gostima iznenađenja u popodnevnim satima. Party na Cabani nastavlja se uz DJ -a, gastro ponudu i popratni zabavni program. Najzanimljiviji dio Festivala leda održava se na Ribarskoj obali, kod hotela Jadran od 19.00 sati. Publika će uživati u „Amaro dell cappo“ vatrenom nastupu, a uz gastro punkt i nastup grupe Insula, posjetioci mogu uživo pratiti stvaranje ledene skulpture.

 2.   U susret ljetu – koncert Zsa Zse 19. lipnja 2019. godine

U susret ljetu, manifestacija je kojom treću godinu zaredom obilježavamo svojevrsni pozdrav ljetu. Atraktivna lokacija mosta Ribarske obale u Njivicama savršeni je ambijent za koncert popularne hrvatske pjevačice Zsa Zse. Zsa Zsa je na sceni aktivno od 2015. godine, u 2017. postala je vlasnica najemitiranije domaće pjesme „Sve u meni se budi“ koja je nastalal u duetu s našim sumještaninom Damirom Kedžom. Nastavila je niz zavidnih pjevačkih imena duetom s Vannom „Tragom tvojih tragova“ i pjesmom „Kada budemo sami“. Uspješan niz prati ju i u 2018. godini s hitom „Pruži mi ruku“. Zsa Zsu poslušajte u Njivicama, 19. lipnja s početkom u 21.00 sati na mostu Ribarske obale.

 

3.   Festival pučkog teatra – 22.,25. i 28. lipnja 2019. godine od 21.00 sati

Omišalj i Grad Grobnik izmjenjuju se u ulozi domaćina Festivala pučkog teatra, manifestacije koja slavi najomiljenije predstave hrvatskih kazališta dugih 19. godina, a njegova opstojnost i popularnost rezultat su neprekidne privrženosti i lojalnosti mnogobrojne publike. Predstave se naizmjence održavaju na trgu Prikešte u Omišlju i Gradu Grobniku.

PROGRAM FESTIVALA U OMIŠLJU:

MIRIS LOVINE – SUBOTA 22.06.2019.

Igraju: Ecija Ojdanić/ Nataša Dangubić, Barbara Nola, Lada Bonacci

Produkcija: Kazalište Moruzgva

ANSAMBL INTERMEZZO : „TIRAMOLA„ – UTORAK, 25.06.2019.,( U SLUČAJU KIŠE – 26.6.*)

Igraju: Vjekoslav Bakašun, Biljana Torić, Jadranka Ajvaz, Ilinka Babić, Jasmina Ostojić, Zoran Trubić, Zlatko Vicić.

Produkcija: Ansambl Intermezzo

* Predstava „ Tiramola“ autora Mensura Puhovca igra Ansambl Intermezzo isključivo na otvorenom.APLAUZ VARALICI – PETAK, 28.06.2019. – ZATVARANJE FESTIVALA

Igra: Željko Königsknecht

Produkcija: Teatar Rugantino

 

 4. Izložba “NEUSPOREDIVO PLAVO – SJEVERNI JADRAN” - od 14. do 28. lipnja 2019. godine

Prije deset godina atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ počela je obilaziti trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2019. godine, u deset hrvatskih destinacija Istre i Primorja, izložbu će vidjeti preko milijun  posjetitelja.

Hrvatski Jadran je jedno od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još samo dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogo je posjetitelja koji nemaju nikakvu predodžbu što se sve krije ispod nas. Uz ribe i koralje, ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica. Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija.
“Neusporedivo plavo” naziv je atraktivne postave fotografija kojima se predstavljaju Marino Brzac i Danijel Frka.

Izložba se održava u Njivicama duž Ribarske obale.

 

5. Koncertne večeri u Omišlju i Njivicama

 Sastavni dio lipanjske ponude koja oduševljava lokalno stanovništvo su koncertni programi na plac u Omišlju i lukobranu u Njivicama. Vokalni studio Rijeka nastupa 01. lipnja u 20.00 sati u Omišlju, 08. lipnja nastupa klapa Sv. Juraj i Orketar Hrvatske ratne mornarice u Njivicama. Večer klapske pjesme u Omišlju održava se 27. lipnja uz klapu Tramuntana. Ostali program uključuje u susret Festivalu pučkog teatra, dječju predstavu u Omišlju, 13. lipnja u 12.00 sati „Tonka Bontonka“ i prigodni program povodom Duhovskog utoreka.

 

vrh stranice