Kako do nas

Krčki most

Krk je s kopnom je povezan mostom te je tako izuzetno lako i brzo dostupan iz glavnih prometnih pravaca preko Rijeke i Zagreba ili pak s juga.

Krčki most sastoji se od dva luka: duži povezuje kopno između uvala Črišnjevo i Scott na područje Grada Kraljevice i otočić Sveti Marko, a drugi se nastavlja s otočića do Krka na području Općine Omišalj.

Krčki je most otvoren 19. srpnja 1980. godine. Njegova dužina s prilazima iznosi 1430 metara, a visina 70 metara. Raspon većega luka je 390 metara, što je 1980. godine bio apsolutni svjetski rekord u rasponu nosivoga armiranobetonskoga luka! Dubina mora ispod mosta iznosi do 60 metara, s time da je veća ispod duljeg luka tj. između kopna i otočića Sveti Marko

Zračna luka Rijeka

Krk je lako dostupna aviodestinacija iz mnogih europskih država!

Na Krku se nalazi Zračna luka Rijeka, što ovaj otok čini lako dostupnim za putnike iz mnogih europskih gradova. Osim mosta koji povezuje Krk s kopnom, to je druga velika prometna prednost za sve goste koji su odlučili svoj odmor provesti na Krku.

Zračna luka Rijeka smještena je oko 1 km istočno od Omišlja i oko 25 km od centra Rijeke. Pored međunarodnih letova, rijeka zračna luka povezana je i s hrvatskim gradovima u domaćem zračnom prometu.

vrh stranice