Informacije za vlasnike stanova i kuća za odmor


 UPUTE ZA PRIJAVU U SUSTAV E VISITOR

prijava-u-evistor-vikendasi.rtf

Slijedom razvoja događaja te potrebe za što odgovornijim ponašanjem svih građana, donijeli smo odluku o prilagođenom režimu rada za naredni period putem telefona i e - maila, bez nužnog dolaska u ured TZO Omišalj. 

Ukoliko nemate podatke za sustav E visitor:

Svoje osobne podatke, OIB  i vlasnički list možete, iznimo, skenirane u pdf formatu ili fotografirane, poslati na e - mail adresu info@visit-omisalj-njivice.hr.

Pri slanju e - maila, molimo da u e mailu napišete i osobnu izjavu u kojoj dopuštate Turističkoj zajednici Općine Omišalj otvaranje vašeg E visitor računa i korištenje vaših osobnih podataka za tu svrhu s elektroničkim potpisom odnosno vašim imenom i prezimenom.

Turistički ured TZO Omišalj na adresi Ribarska obala 10 radi od 8 do 15 sati, dostupni smo na telefonu 051/ 846 - 243

Ove su mjere poduzete s ciljem očuvanja zdravlja svih nas te s namjerom da doprinesemo da se ova situacija što prije normalizira i omogući nam nastavak rada.

Zahvaljujemo na razumijevanju i molimo vas da se pridržavate ovih uputa.

 

Kako na našem području postoji veliki broj vikend kuća i stanova (kuće i stanovi koji se koriste povremeno, sezonski i izvan mjesta svog prebivališta) željeli bismo Vas upoznati sa osnovnim odredbama Zakona:

  • Prijava boravka putem sustava E visitor - sustav prijave i odjave.

  • Plaćanje turističke pristojbe

Vlasnik kuće ili stana za odmor, kao i sve osobe koje borave u toj kući ili stanu mora prijaviti svoj boravak u razdoblju glavne turističke sezone, od 15. lipnja do 31. kolovoza, u roku od 24 sata po dolasku, te zadnjeg dana boravka odjaviti svoj boravak.
Za strane državljane ostaje obveza prijave tijekom cijele godine (osim
članica država ugovornika ugovora o Europskom gospodarskom prostoru ) u skladu sa odredbama Zakona o kretanju i boravku stranaca.

Od 01.01.2016.g. prijave i odjave vlasnika kuća i stanova  za odmor te svih osoba koje borave u njima, su moguće isključivo putem sustava eVisitor.

Sustav je dostupan svim korisnicima putem interneta bez potrebe za instaliranjem na računalo.

Vlasnici kuća i stanova za odmor sebe i sve osobe koje borave u njihovim objektima moraju prijaviti sami direktno u sustav putem interneta.

Vlasnici kuća i stanova za odmor, koji još nemaju pristupne podatke, mogu ih uz predočenje vlasničkog lista, osobne iskaznice i OIB-a , dobiti u uredima TZ-a u Njivicama i Omišlju.

Prema Zakonu o turističkoj pristojbi (NN 52/2019 ) turističku pristojbu  plaća vlasnik kuće ili stana za odmor u turističkom mjestu i sve osobe koje borave u toj kući ili stanu. Kućom ili stanom za odmor smatra se svaka zgrada ili stan koji se koriste sezonski ili povremeno. Vlasnik kuće ili stana za odmor u turističkom mjestu turističku pristojbu plaća kada u kući ili stanu za odmor u turističkom mjestu borave u razdoblju glavne sezone (15. lipnja do 15. rujna).

Vlasnik kuće ili stana za odmor može za sebe i članove uže obitelji, turističku pristojbu platiti u paušalnom iznosu (građani Republike Hrvatske i državljani država ugovornika ugovora o Europskom gospodarskom prostoru). Članovima uže obitelji vlasnika kuće i stana za odmor smatraju se supružnik, djeca, pastorčad, usvojenici, roditelji i usvojitelji, braća. Paušalni iznos turističke pristojbe može se uplatiti do 15. srpnja tekuće godine, a nakon toga slijedi dnevna cijena turističke pristojbe. Turistička pristojba uplaćuje se prema zaduženjima koje generira sustav eVisitor na račun :

HR9210010051730104743
Model: HR67
Poziv na broj: OIB iznajmljiva
ča - broj koji dodijeljuje eVisitor

 

Paušalna turistička pristojba plaća se u iznosima, kako slijedi:

 

MJESTO

ZA DVA ČLANA

(PO OSOBI)

ZA SVAKOG SLJEDEĆEG ČLANA

(PO OSOBI)

DJECA 12-18 GODINA STAROSTI

NJIVICE

100,00 KN

50,00 KN

25,00 KN

OMIŠALJ

100,00 KN

50,00 KN

25,00 KN

 

(1) Iznimno od članka 4. ovoga Zakona, turističku pristojbu ne plaćaju:

1. djeca do 12 godina

2. osobe s invaliditetom od 70 % i većim i jedan pratitelj

3. osobe koje zbog potrebe rada ili obavljanja poslova koriste uslugu smještaja u općini ili gradu u kojem nemaju prebivalište, isključivo za vrijeme obavljanja poslova/rada

4. profesionalni članovi posade na čarterskim plovilima i brodovima za višednevna kružna putovanja

5. sudionici školskih paket-aranžmana s uključenim smještajem, koje su odobrile školske ustanove

6. osobe koje uslugu noćenja koriste u okviru ostvarivanja prava na smještaj kao korisnici socijalne skrbi i

7. studenti i đaci koji nemaju prebivalište u općini ili gradu u kojem se školuju kada borave u smještajnom objektu u toj općini ili gradu.

 


vrh stranice