Informacija o organizaciji prometa na području općine Omišalj

21.06.2019.

Od lipnja 2019. godine uvedena je nova regulacija prometovanja i parkiranja autobusa na području Općine Omišalj.

 

Ovim putem željeli bismo vas upoznati sa novim načinom organizacije prometovanja i parkiranja  autobusa, koji dolaze na jednodnevne izlete u našu općinu.

Postojećim prometnim rješenjem, dozvoljen je ulazak u naselja samo autobusima koji posjeduju  dozvole za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na županijskim, međužupanijskim i međunarodnim linijama.

Turističkim autobusima koji dolaze na jednodnevne izlete biti će omogućen iskrcaj i ukrcaj putnika na autobusnim stanicama u Ulici Kralja Tomislava u Njivicama (autobusna stanica Njivice i Kijac). Nakon iskrcaja putnika, autobusi će biti preusmjereni na parkiralište kod Adria Polymersa (parkiralište bivše Dina Petrokemije) u Omišlju.

Turistički autobusi koji dolaze na jednodnevne izlete više NE SMIJU parkirati na parkiralištu Krčine u Njivicama, kao što je to bila dosadašnja praksa. Zaustavljanje na autobusnim stanicama biti će dozvoljeno isključivo prijevoznicima koji su svoj dolazak prethodno najavili i dobili dozvolu Turističke zajednice Općine Omišalj. Zbog ograničenog  kapaciteta za prihvat autobusa dozvolu je potrebno zatražiti najmanje jedan dan prije dolaska. U nastavku se nalazi formular kojeg je potrebno ispuniti i poslati na adresu Turističke zajednice Općine Omišalj, a koja glasi info@visit-omisalj-njivice.hr

Naplaćivanje na parkiralištu Adria Polymers d.o.o.  uređeno je odlukom njihovog direktora koja je stupila na snagu 05.07.2019. Ukoliko imate kakvih upita oko plaćanja parkinga, molimo Vas da se obratite tvrtci Adria Polymers d.o.o. i kontakt broju koji stoji u dopisu.

U slučaju nepoštivanja ove odluke, kao i zaticanje autobusa na mjestima koja nisu namijenjena ovoj vrsti vozila, prometni redari i policija postupati će u skladu sa propisima.

Svrha ovog dopisa je bolja regulacija i kontrola  prometa te rasterećenje centra mjesta od prevelikog broja autobusa i vozila parkiranih na nepropisnim mjestima, a s ciljem da bi se turisti i izletnici osjećali što ugodnije u našoj općini.

Turistički autobusi - dopis

Turistički autobusi - prijava

Adria Polymers d.o.o. - naplata parkiranja

 

vrh stranice