Festival proljeća u Omišlju i Njivicama

21.03.2019.

Noviteti u Omišlju i Njivicama – Festival posvećen proljeću.

Obzirom da su predsezonski i postsezonski sadržaji i programi doživjeli vidljiv rast na cijelom otoku u posljednjih nekoliko sezona, posebno zahvaljujući intenzivnom radu na razvijanju outdoor ponude ovogodišnji outdoor program na otoku Krku započinje upravo u Njivicama. Krk Bike Story daje vam priliku za uživanje u dvije trodnevne biciklističke priče, a prva biciklistička priča održati će se u Njivicama 12.04.2019. Uživajte u 15 km staze koja prolazi kroz Njivice i okolicu okruženu zelenilom s jedne strane a morem s druge. Isti vikend, od 12. travnja do 14. travnja očekuje nas novo izdanje Adria Spring Trail-a. Specifičnost Adria Spring trail utrke je u tome što jedina ima start na Krčkom mostu, a osim predivne vizure pobuđuje još veću želju i adrenalin u sportašima koji se odluče sudjelovati u Challenger ili Active kategoriji utrka, a treća i nešto lakša kategorija Light odlična je za amatere i pješake.

„Festival proljeća“ nova je manifestacija u Općini Omišalj. Omišalj i Njivice u znaku mirisa, boja i cvijeća postati će “domaćinom” proljeća. U dva vikenda održat će se bogati program: sajmovi cvijeća s nešto nižim cijenama od uobičajenih i eko sajmovi prirodnih proizvoda. U pripremi su dvije dječje predstave na temu ekologije. Radi se o predstavi „Eko jeka i čarobna planeta“, obrta Klaun, u kojoj gusar Balaram vodi djecu u avanturu spašavanja planeta zemlje. U drugoj predstavi „ Naš zeleni svijet“ kazališta Smješko djecu se podučava  očuvanju prirode, te kako reciklirati  nepotrebne stvari i pridonijeti smanjenju smeća.

Podizanje svijesti o ekologiji jedna je od najbitnijih značajki „Festivala Proljeća“ paće se tako održati dva edukativna predavanja, šetnja do Jezera i radionice na temu ekologije. Dječje radionice filcanja vune, izrade predmeta od naplavina i likovne radionice upotpunjene su cvjetnim „body paintingom“, izradom nakita i igrama s hula hupom.

Zabavni program sastavni je dio Festivala, tokom festivala za samu završnicu i u Omišlju i Njivicama očekuje nas odlična gastro ponuda i zabavni program uz Dance Queen, Coffee Shop acoustic band, KUD „Ive Jurjević“.

Festival Proljeća u Njivicama se održava od 26. travnja do 28. travnja 2019., vikend poslije u Omišlju od 02. svibnja do 04. svibnja 2019. godine.

Detalji manifestacije bit će dostupni uskoro na www.visit-omisalj-njivice.hr

vrh stranice